Geplaatst op 8 juli 2024
Verschil taatsdeur en scharnierdeur

Verschil taatsdeur en scharnierdeur

Bent u benieuwd naar het grote verschil tussen een taatsdeur en scharnierdeur? Bij EG Veranda vertellen we u graag meer, zodat u de juiste keuze kunt maken. Wanneer u een nieuwe taatsdeur of scharnierdeur kiest voor in huis of op kantoor, is het namelijk niet alleen belangrijk om naar functionaliteit te kijken, maar ook naar de bijdrage aan het esthetische geheel van uw ruimte. En hierin zit een belangrijk verschil taatsdeur en scharnierdeur. In deze blog lichten wij de verschillen en unieke voordelen van beide binnendeuren voor u uit.

Waar zit nou echt het verschil taatsdeur en scharnierdeur?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, zit hét grote verschil tussen een taatsdeur en scharnierdeur met name in de draaibeweging en de wijze van monteren. Zo wordt de (traditionele) steellook scharnierdeur aan de zijkant van het kozijn bevestigd met scharnieren en kan deze ‘slechts’ naar één kant worden geopend, of dit nu naar binnen of naar buiten is.

Een steellook taatsdeur wordt daarentegen in uw vloer en op uw plafond gemonteerd en kan in beide richtingen worden geopend. Door de scharnieren aan de bovenkant is het mogelijk de meest slanke profielen te kiezen. Dit maakt een taatsdeur ten opzichte van een scharnierdeur een flexibele optie, alleen kan de installatie wel wat complexer zijn. Door de steellook geven beide deuren uw ruimte een moderne en elegante uitstraling.

Verschil taatsdeur en scharnierdeur

Unieke voordelen van een taatsdeur en scharnierdeur

Wanneer we het hebben over verschil taatsdeur en scharnierdeur, is het belangrijk om te kijken naar de voordelen van beide binnendeuren. Wat maakt een taatsdeur bijvoorbeeld zo uniek en een populaire keuze onder onze klanten? Zoals benoemd is de deur in beide richtingen te openen, wat voor een open doorgang zorgt. Daarnaast levert een taatsdeur een goede bijdrage aan uw energie-efficiëntie, doordat ze zelfsluitend zijn en dus automatisch sluiten wanneer u de deur loslaat. Een ander belangrijk verschil taatsdeur en scharnierdeur is dat een taatsdeur geen kozijn nodig heeft, waardoor ze uw kantoor of woning al snel een strakke uitstraling geven.

Ook een scharnierdeur brengt voordelen met zich mee. Zo is deze deur gemakkelijk te installeren en zeer praktisch in gebruik. Door de naadloze integratie met uw kozijnen zorgt een scharnierdeur voor optimale bescherming tegen tocht en geluid. Ook neemt een steellook scharnierdeur minder ruimte in beslag, doordat deze tot 180 graden opengezet kan worden. Daar waar een taatsdeur tot 90 graden open kan. Welk verschil taatsdeur en scharnierdeur geeft de doorslag voor uw keuze? Bij EG Veranda voorzien we u graag van professioneel advies, om de ideale oplossing voor uw ruimte te vinden.

De mogelijkheden voor een taatsdeur of scharnierdeur

Kiest u voor een taatsdeur of scharnierdeur? Welk type deur u kiest, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het comfort dat u zoekt. Een taatsdeur spreekt vaak meer aan op esthetisch vlak met een moderne uitstraling, maar heeft open ruimte nodig in twee richtingen en dit is niet altijd in iedere ruimte mogelijk. Een scharnierdeur is dan ook erg veelzijdig en past in (bijna) alle omgevingen.

Bij EG Veranda maakt het qua stijl, afwerking en lichtgewicht materiaal geen verschil taatsdeur en scharnierdeur. Er zijn vele ontwerpopties mogelijk. Of u nu uw huis wilt upgraden of kantoorruimte een nieuw leven in wilt blazen, uw nieuwe deur(en) worden op basis van uw wensen geheel op maat gemaakt in onze eigen fabriek. Zo weten we met een duurzame taatsdeur of scharnierdeur altijd de perfecte oplossing voor uw leefruimte te realiseren. Verschil taatsdeur en scharnierdeur? Onze specialisten vertellen graag meer!

Offerte aanvragen steellook deur

EG Veranda biedt zowel steellook taatsdeuren als steellook scharnierdeuren aan van topkwaliteit. U kunt uw nieuwe deur zelf monteren of de installatie uit handen geven aan onze vakkundige monteurs. Tot slot is er nog één laatste verschil taatsdeur en scharnierdeur én dat is de prijs. Onze taatsdeuren zijn te verkrijgen vanaf €875,- en onze scharnierdeuren vanaf €975,-. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden voor uw ruimte.

Heeft u toch nog vragen over het verschil taatsdeur en scharnierdeur? Neem dan gerust contact met ons op en onze experts leggen het tot in detail voor u uit.

x

Showroom Zomeractie!

Kom nu naar onze showroom in Venlo, bestel uw volledige veranda en ontvang een gratis tuinset t.w.v. € 1.000,-!

Bekijk de actie!