Spie- en zijwandglas voor veranda

Ontdek de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit met ons op maat ontworpen spie- en zijwandglas voor veranda’s en overkappingen. Met een kaderdiepte van 55 millimeter en een vleugeldiepte van 63 millimeter stralen deze elementen tijdloze elegantie uit, waardoor ze elke veranda- en overkapping verrijken met subtiele charme. De vleugeldiepte van de zijwand van de veranda zorgt voor een stevige basis.

De kozijnen voor spie- en zijwandglas hebben een aluminiumdikte van 1,3 millimeter. Het aluminium voor de zijwand van de veranda is een zeer duurzaam materiaal, dat met het juiste onderhoud tientallen jaren meegaat. De kozijnen zijn ontworpen zonder isolatie, waarmee ze een naadloze overgang tussen binnen en buiten creëren.

Veiligheid is belangrijk. Daarom zijn EG’s kozijnen voor spie- en zijwandglas voorzien van gelaagd glas van maximaal 8,75 millimeter dik. Ze brengen een mix van modern design en praktische toepasbaarheid naar de zijwand van uw veranda of overkapping. Hierdoor geniet u optimaal van uw buitenruimte.

  • Voordelen
  • Specificaties
  • Technische details
Speciaal voor veranda's en overkappingen
Duurzaam
Licht en sterk
Milieuvriendelijk
Tijdloze uitstraling
Veilig in gebruik
Toepassing Veranda's en overkappingen
Kaderdiepte 55 mm
Vleugeldiepte 63 mm
Aluminiumdikte 1.3 mm
Maximale glasdikte 8.75 mm
Spieglas EG Veranda

Wat is een spiewand?

EG Veranda biedt drie modellen veranda’s aan, waarvan de Primeline Plus en de Primeline R-Plus het meest hellend zijn. Ofwel, daarvan lopen de daken het steilst naar beneden. Als u besluit de veranda aan de voorkant met glazen schuifwanden af te sluiten, is het ook logisch om de zijkanten van uw veranda af te sluiten. Dat doet u met een zijwand voor uw veranda, bestaande uit glas.

Omdat het dak van de veranda afloopt en de zijwand van de veranda stevig moet worden gemonteerd, blijft er een ruimte over – de ruimte tussen de bovenkant van de rechthoekige zijwand én de onderkant van het dak. Deze ruimte noemen we de spie van de overkapping en dient opgevuld te worden met spiewandglas. EG Veranda biedt spie- en zijwandglas voor uw veranda.

Waarom aluminium voor de zijwand van uw veranda?

Wij kiezen bewust voor het aanbieden van een aluminium zijwand voor uw veranda. Let wel: het gaat hier om het geraamte van de zijwand van de veranda en niet om de opvulling. Die is immers van glas.

Aluminium kent een aantal belangrijke voordelen. Zoals vermeld is het een duurzaam materiaal, omdat het bestand is tegen corrosie en roest. Maar bent u ook op de hoogte van de volgende voordelen?

Brandbestendig

Aluminium is onbrandbaar en smelt erg moeilijk. Zodoende is een aluminium zijwand voor uw veranda een veiligere keuze dan bijvoorbeeld een zijwand van hout.

Milieuvriendelijk

Aluminium is volledig recyclebaar. Kiest u dus voor een aluminium zijwand veranda, dan draagt u ook uw steentje bij aan het milieu.

Onderhoudsarm

Een veranda met aluminium zijwand vereist weinig onderhoud. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, staal (zonder beschermlaag) en ijzer, hoeft aluminium niet geschilderd te worden en kan het eenvoudig schoongemaakt worden.

Goed bestand tegen (weers)omstandigheden

De structurele ondersteuning die een aluminium zijwand aan een veranda biedt, is zeer sterk. De veranda is daardoor bestand tegen zware regen, sneeuw en hitte.

Spie- of zijwandglas bij uw veranda laten monteren?

U kunt spie- en zijwandglas voor uw bestaande veranda bestellen, maar ook als complementair product voor een van EG’s veranda’s. Zorg in ieder geval dat u contact met ons opneemt of een offerte aanvraagt; dan kunnen we u zo goed mogelijk helpen. Uw aluminium zijwand voor veranda’s bestelt u op EG Veranda!

Contact opnemen
Spie en zijwandglas
zijwand glas WD55 (kozijnen voor veranda's) Spie en zijwand glas Spie en zijwand glas veranda's banner Zijwand glas WD55 kozijnen voor veranda's

Dit kunt u verwachten

Werkwijze

Offerte aanvraag witte logo

1. Offerteaanvraag

Overweegt u de aanschaf van spie- en zijwandglas voor uw veranda? Vraag dan een offerte aan.

Offerte aanvragen advies en meneer met blauwe blouse
Advies gesprek witte logo

2. Gratis adviesgesprek en inmeten bij u thuis

Na uw akkoord op de offerte maken we (alleen bij montage door ons) een inmeetafspraak.

Adviesgesprek en inmeten meetlint geel
Materialen kiezen witte logo

3. Materialen kiezen

U maakt een keuze voor de materialen van uw spie- en zijwandglas. Indien nodig geven we hierbij graag advies.

Materialen kiezen mannen zijn aan het inladen
vakkundige installatie witte logo

4. Vakkundige installatie

U hoort van ons wanneer we het spie- en zijwandglas kunnen monteren. We komen op de afgesproken datum.

Installatie EG veranda montage
nazorg en garantie witte logo

5. Nazorg en garantie

Heeft u na de plaatsing nog vragen? Dan staan we voor u klaar. U heeft 5 jaar garantie.

Nazorg en garantie meneer met licht baluwe polo en bril

Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u het antwoord op de vragen die we vaak krijgen over spie- en zijwandglas voor veranda’s en overkappingen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een spie en zijwand van aluminium?

Als u een zijwand in uw veranda laat zetten, wordt een spie gebruikt om de hoek aan de bovenzijde van de zijkant dicht te maken.

Welke functie hebben spieën en zijwanden in een veranda of overkapping?

Met zijwanden kunt u uw veranda aan één of meerdere kanten dichtmaken, zodat u beschut kunt zitten. Met de spie wordt de hoek die overblijft aan de bovenkant dichtgemaakt, zodat de gehele zijkant gesloten is en u er beschut bijzit.

Zijn spieën en zijwanden van aluminium duurzaam?

Ja, aluminium staat bekend om zijn duurzaamheid en weersbestendigheid, waardoor spieën en zijwanden lang meegaan zonder achteruit te gaan in kwaliteit.

Wat zijn de ontwerpmogelijkheden voor spieën en zijwanden van aluminium?

De spieën en zijwanden van EG Veranda kunnen worden aangepast aan verschillende stijlen en afwerkingen, zodat ze voldoen uw voorkeuren. We produceren ze op maat in onze eigen fabriek.

Kunnen spieën en zijwanden van aluminium worden toegepast op bestaande structuren?

In veel gevallen kunnen spieën en zijwanden van aluminium worden aangepast aan bestaande veranda’s of overkappingen, afhankelijk van de specifieke constructie en vereisten.

Zijn spieën en zijwanden van aluminium onderhoudsarm?

Over het algemeen vereisen aluminium spieën en zijwanden weinig onderhoud. Regelmatig schoonmaken is meestal voldoende om ze in goede staat te houden.

Kunnen spieën en zijwanden van aluminium worden voorzien van isolatie?

Dit hangt af van het specifieke ontwerp. Sommige spieën en zijwanden zijn ontworpen zonder isolatie en dienen meer als visuele elementen dan als isolerend element.

Zijn aluminium spieën en zijwanden geschikt voor alle weersomstandigheden?

Ja, aluminium is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een erg sterk materiaal.

Zijn spieën en zijwanden van aluminium milieuvriendelijk?

Aluminium is recyclebaar en heeft een lage impact op het milieu, waardoor het een duurzame keuze is.

Kozijnen Inspiratie

Veranda met zijwand en spie
Modern glasdak en aluminium schuifpui
EG Veranda Prime Line Plus vooraanzicht
Terrasoverkapping met zonwering
Stijlvolle glazen schuifwanden
Prachtige buitenruimte met schuifwanden
Overkapping met glasdak en glazen wanden
x

Showroom Zomeractie!

Kom nu naar onze showroom in Venlo, bestel uw volledige veranda en ontvang een gratis tuinset t.w.v. € 1.000,-!

Bekijk de actie!