Tuinoverkapping aluminium van EG Veranda

EG Veranda levert tuinoverkappingen van aluminium op maat. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Óf lees verder, waar we uitweiden over het gebruik van het materiaal aluminium voor uw tuinoverkapping. Bovendien leert u meer over de overkappingen van EG Veranda.

Waarom een tuinoverkapping van aluminium?

Een tuinoverkapping van aluminium is een, aan populariteit winnende, optie om extra comfort aan uw tuin toe te voegen. Aluminium is een onderhoudsarm en – mede daardoor –duurzaam materiaal. We gaan wat dieper in op het materiaal en leggen uit waarom aluminium zo’n goede keuze is voor een tuinoverkapping.

  • Maatwerk
  • Eigen fabricage
  • Snelle levering
  • Budgetvriendelijke opties
  • Persoonlijke service

Allereerst is aluminium vanwege haar corrosiebestendige karakter bestand tegen weersomstandigheden als regen, sneeuw en zonlicht. Ter verduidelijking: corrosie is het proces waarbij materialen (als gevolg van oxidatie) in kwaliteit verslechteren. Zo is ‘roesten’ een voorbeeld van corrosie. Een tuinoverkapping van aluminium gaat zodoende lang mee en brengt lage onderhoudsvereisten met zich mee.

Ten tweede is aluminium een zogeheten lichtgewicht. Het materiaal weegt ten opzichte van andere materialen erg weinig. Dat brengt twee voordelen met zich mee: het vergemakkelijkt de montage door onze specialiste én het belast de structuur waarop de tuinoverkapping wordt bevestigd in mindere mate.

Mede doordat onze tuinoverkappingen van aluminium zijn, kunnen we ze op maat voor u maken. Aluminium is immers eenvoudig te bewerken en aan te passen.

Tot slot speelt ook esthetiek nog een rol bij het gebruik van aluminium bij uw tuinoverkapping. An sich heeft aluminium al een strakke en moderne uitstraling, die veel mensen in het oog springt. Bovendien zit u bij aluminium niet vast aan één materiaaleigen kleur, maar is het materiaal door het te coaten beschikbaar in meerdere kleuren.

tuinoverkapping aluminium
tuinoverkapping aluminium

De montage van een tuinoverkapping van aluminium

Als u een tuinoverkapping bij EG Veranda hebt besteld, hoeft u deze vanzelfsprekend niet zelf te monteren. Dat nemen onze vakidioten u namelijk uit handen! We vertellen u graag wat u ongeveer kunt verwachten tijdens de montage van uw tuinoverkapping van aluminium.

  • Op de plek waar de tuinoverkapping geplaatst dient te worden, egaliseren we eerst de grond en creëren we de nodige fundering voor de overkapping.
  • Vervolgens koppelen we alle onderdelen van het aluminiumframe aan elkaar. Dit heet assembleren. Na de assemblage bevestigen we het frame aan de grond of de al bestaande structuur (huis, schuur, etc.)
  • Afhankelijk van uw voorkeuren wordt uw dak van glas of polycarbonaat gemaakt. Als het frame staat, wordt ook de dakbedekking gedaan.
  • Afhankelijk van uw wensen, voorzien we uw overkapping nog van extra functies, zoals verlichting, glazen schuifwanden, etc.

 

Plan een adviesgesprek

Tuinoverkapping aluminium samenstellen

Heeft u interesse in een tuinoverkapping van aluminium? Of heeft nog wat vragen? Geen probleem. U kunt altijd contact met ons opnemen. Al overtuigd? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan van uw droom overkapping.

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan
tuinoverkapping aluminium

Laat u inspireren!

Veranda in de tuin
Veranda met zijwand en spie
Overkapping EG Veranda
Houten overkapping met elegante schuifwanden
Overkapping
Modern glasdak en aluminium schuifpui
EG Veranda Prime Line Plus
Terrasoverkapping met zonwering
EG Veranda terrasoverkapping
Stijlvolle glazen schuifwanden
Prachtige buitenruimte met schuifwanden
Houten overkapping met glazenschuifwanden
Inspiratie Cubo Line Veranda
Overkapping met glasdak en glazen wanden