Een veranda laten plaatsen in een kleine tuin?

Heeft u een kleine tuin, maar wilt u toch een veranda (laten) plaatsen? Dat is soms lastig vanwege het gebrek aan ruimte. Maar wie weet… wij kunnen u vast uit de brand helpen. EG Veranda heeft al jaren ervaring in het bouwen en monteren van veranda’s en daar zaten vanzelfsprekend ook een aantal kleine tuinen bij. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat er mogelijk is. U ook?

Plan een adviesgesprek
Veranda in kleine tuin
Veranda in kleine tuin EG

Wanneer is een tuin (te) klein?

Laten we eens beginnen deze vraag te beantwoorden. Want wanneer is een tuin te klein om er een veranda in te laten bouwen? De oppervlakte van een gemiddelde tuin in Nederland bedraagt ongeveer 130 vierkante kilometer. U zou kunnen stellen dat tuinen die 25% kleiner zijn dan het gemiddelde, relatief kleine tuinen zijn. Toch past er in een kleine tuin van 100 vierkante kilometer met gemak een mooie veranda.

Om te bepalen of u het waard vindt om een veranda in uw kleine tuin te plaatsen, is het daarom beter om uzelf af te vragen, hoe groot uw veranda moet worden. Een relatief kleine veranda is al snel 10 à 15 vierkante kilometer. Stel nu dat uw tuin niet groter is dan 60 vierkante kilomter, dan is er na het plaatsen van een veranda nog steeds 75% tuinoppervlakte over.

Zo simpel als het bovenstaande voorbeeld is het natuurlijk niet helemaal, maar we zien vaak dat klanten bang zijn, dat een veranda in hun kleine tuin, de ruimte opslokt. Uit ervaring merken wij dat dit vaak meevalt. Schroom dus ook niet op contact met ons op te nemen. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Inspiratie voor veranda kleine tuin

U staat voor een aantal keuzes, als u een veranda in uw kleine tuin wilt realiseren. Keuzes die overigens – ongeacht de grootte van uw tuin – altijd moeten worden gemaakt. Los van de afmetingen, waar we samen naar gaan kijken, dient u bijvoorbeeld ook te bepalen over de kleur, de daksoort, eventuele LED-verlichting en meer.

Kleur 

Hebben we het over de kleur van uw veranda, dan hebben we het over de kleur van het frame, de basis. Kies uit antracietgrijs (RAL 7016), crème (RAL 9001) of gitzwart (RAL 9005). Let op! De verschillende kleuren hebben een verschillend effect op de sfeer die de veranda in uw kleine tuin uitstraalt.

Daksoort 

Vanzelfsprekend verliest een veranda zijn werking zonder een dak. Maar uit welk materiaal gaat uw veranda bestaan? Dat is aan u. EG Veranda biedt zowel daken van glas als van polycarbonaat. Het ene materiaal klinkt u waarschijnlijk bekender in de oren dan de andere, terwijl beide hun voor- en nadelen kennen. We vertellen u er graag meer over.

Veranda kleine tuin

Hulp bij een kleine veranda voor uw tuin?

5 jaar garantie op een kwaliteitsproduct, vervaardigd met 6063-T6 aluminium: hoe klinkt dat? Het geldt in ieder geval voor de veranda die wij in uw kleine tuin monteren. Heeft u, ondanks de grootte van uw tuin, interesse in een veranda? Dan helpen wij u graag uit de brand. Neem contact op of vraag direct een offerte aan. Dan zien we elkaar hopelijk snel!

  • Maatwerk
  • Eigen fabricage
  • Snelle levering
  • Budgetvriendelijke opties
  • Persoonlijke service