Een veranda in kleine tuin laten plaatsen?

Wilt u een veranda in uw kleine tuin (laten) plaatsen? Dat is soms lastig vanwege het gebrek aan ruimte. Maar wie weet… wij kunnen u vast uit de brand helpen. EG Veranda heeft al jaren ervaring in het bouwen en monteren van veranda’s en daar zaten ook een aantal kleine tuinen bij!

Plan een adviesgesprek
Veranda in kleine tuin
Veranda in kleine tuin EG

Wanneer is een tuin (te) klein?

Laten we eens beginnen deze vraag te beantwoorden. Want wanneer is een veranda in een kleine tuin niet geschikt? De oppervlakte van een gemiddelde tuin in Nederland bedraagt ongeveer 130 vierkante meter . U zou kunnen stellen dat tuinen die 25% kleiner zijn dan het gemiddelde, relatief kleine tuinen zijn. Toch past er met gemak een mooie veranda in een kleine tuin van 100 vierkante meter.

Om te bepalen of u het waard vindt om een veranda in uw kleine tuin te plaatsen, is het daarom beter om uzelf af te vragen, hoe groot uw veranda moet worden. Een relatief kleine veranda is al snel 10 à 15 vierkante meter . Stel nu dat uw tuin niet groter is dan 60 vierkante meter , dan is er na het plaatsen van een kleine veranda nog steeds 75% tuinoppervlakte over.

Zo simpel als het bovenstaande voorbeeld is het natuurlijk niet helemaal, maar we zien vaak dat klanten bang zijn , dat een veranda in kleine tuin, de ruimte opslokt. Uit ervaring merken wij dat dit vaak meevalt. Schroom dus ook niet om contact met ons op te nemen. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Inspiratie overkapping voor kleine tuin

U staat voor een aantal keuzes, als u een overkapping voor uw kleine tuin wilt realiseren. Keuzes die overigens – ongeacht de grootte van uw tuin – altijd moeten worden gemaakt. Los van de afmetingen, waar we samen naar gaan kijken, dient u bijvoorbeeld ook na te denken over de kleur, de daksoort, eventuele LED-verlichting en meer.

Kleur

Hebben we het over de kleur van uw kleine veranda, dan hebben we het over de kleur van het frame, de basis. Kies uit antracietgrijs (RAL 7016), crème (RAL 9001) of gitzwart (RAL 9005). Let op! De kleuren hebben een verschillend effect op de sfeer die de veranda in uw kleine tuin uitstraalt, zorg ervoor dat de veranda aansluit bij uw woning. Daarnaast zorgt het regelmatig onderhouden van uw veranda in kleine tuin ervoor dat deze er jarenlang mooi blijft uitzien.

Daksoort

Vanzelfsprekend verliest een veranda zijn werking zonder een dak. Maar uit welk materiaal gaat het dak bestaan? Dat is aan u. EG Veranda biedt zowel daken van glas als van polycarbonaat. Het ene materiaal klinkt u waarschijnlijk bekender in de oren dan de andere, terwijl beide hun voor- en nadelen kennen:

  1. Prijs: de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor polycarbonaat in plaats van glas, komt omdat polycarbonaat in aanschaf veel goedkoper is dan glas.
  2. Levensduur: in de levensduur zit een groot verschil dit verklaart ook de prijsverschil in beiden materialen. Waar polycarbonaat 15 tot 25 jaar meegaat, heeft glas in principe een oneindige levensverwachting.
  3. Krassen: Houd er rekening mee dat glas in de basis minder snel krast dan polycarbonaat. Dit kan al gauw gebeuren wanneer er takken op het dak vallen.
Veranda kleine tuin

Hulp bij een kleine veranda in tuin plaatsen?

5 jaar garantie op een kwaliteitsproduct, vervaardigd met 6063-T6 aluminium: hoe klinkt dat? Het geldt in ieder geval voor de veranda in uw kleine tuin die wij monteren. Heeft u, ondanks de grootte van uw tuin, interesse om een veranda in uw kleine tuin te laten plaatsen? Dan helpen wij u graag uit de brand. Neem contact op of vraag direct een offerte aan. Dan zien we elkaar hopelijk snel!

  • Maatwerk
  • Eigen fabricage
  • Snelle levering
  • Budgetvriendelijke opties
  • Persoonlijke service
x

Showroom Zomeractie!

Kom nu naar onze showroom in Venlo, bestel uw volledige veranda en ontvang een gratis tuinset t.w.v. € 1.000,-!

Bekijk de actie!